Vanvården liknar mest ett plockepinn

Statyn som står utanför Vidkärrs barnhem

”Även om jag har fått beviljat, så är jag ändå kritisk till hur man bedömer de som ansöker, det liknar mest plockepinn, (den får å den får inte).” Har sagt det här förut och det tål att upprepas, menar Kurt Magnusson.

Till morgonkaffet idag berättades det på tv att var tredje barn får inte ersättning. Var det så här vi skulle ge de vanvårdade barnen upprättelse genom att avslå en tredjedel av dem? Människor får avslag för att kommunerna har slarvat bort dokumenteringen. ”Piskad som en matta” Harriet Melmblom for illa på barnhem, men får ingen ersättning. Hennes dokumentation har försvunnit kommunen har slarvat/städat/flyttat bort den, bevisen finns inte kvar längre.

Ersättningsnämnden får inte bara kritik för att vara för hårda i sin bedömning, de får också kritik för sin gräns som de har satt på att bara de som har vanvårdats mellan 1920 och 1980 har rätt att söka. I ersättningsnämnden finns inte en enda med egen erfarenhet av vanvård, vilket vi kan se som en brist i hanteringen. Kurt Magnusson menar att ”inga jurister kan detta”.

I dag har 3000 personer sökt skadestånd eftersom de har blivit utsatta för vanvård av ”allvarlig – försummelse i samhällets vård” när de blev omhändertagna av samhället och socialtjänsten mellan 1920-1980. Av dessa 3000 har alltså var tredje fått avslag. Flera stycken som har rätt att söka menar att det är ingen idé.

Varför ska jag visa upp min trasiga barndom bara för att få veta att, den var inte trasig nog. Flera stycken menar att, bli man förvånad, tomma löften som vanligt.

Var tredje vanvårdad får ingen ersättning http://www.svt.se/nyheter/sverige/var-tredje-vanvardad-far-ingen-ersattning

”Piskad som en matta” http://www.svt.se/nyheter/sverige/de-piskade-mig-som-en-matta

BiL och Kurt Magnusson

————————————————————————————————–

RUNG kommer att verka för: R: Resandefolket U: med fokus på de Unga och språket N: Resande som Nyss insett att det är resande G: och självklart för alla Gamla Resande

Vår medlemsavgift är: 75 kr för enskild medlem

150 kr för ett familjemedlemskap

75 kr för att bli stödmedlem.

Sätt in pengarna på bg 187-6515 och skriv ditt namn skicka ett mail (resandefolk@gmail.com) till oss med ditt namn, vid familjemedlemskap även antalet i familjen eller om ni är stödmedlemmar. Glöm inte skriva adressen och er mail också.

Twitter: https://twitter.com/Resandefolk

Fb,s gilla sida: http://www.facebook.com/resandefolk

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s