”Vi har tagit nog med skit”

Vår ordförande Linda Lundqvist skriver krönikor i tidningen arbetaren. Här kommer ett citat ur hennes första.

”Resandefolket, vad är det?” tänker en del nu. Mission accomplished, skrockar svenska staten gott och kliar sig lite på buken. Skrockar som en elak tomte som gömt en del av klapparna. Det han knåpade ihop efter ett helrör och ett flak Mariestad tillsammans med nissarna, det åker längst ned i säcken, för att ingen ska hitta dem. Saker som verkade jävligt bra då, men ser fruktansvärt illa ut nu.

”Tattare. Det var så de kallade oss på barnhemmet. Vi fick ofta stryk, och varje gång någon stulit något så fick vi skulden. Vi hade det i blodet sa de.”

Mannen jag pratar med blev kidnappad av staten som liten, och satt på barnhem, eftersom hans föräldrar tillhörde resandefolket. Han skrattar mycket när vi pratar om familj, om minnen från hans arbetsliv. När jag ställer frågor om det som varit blir han tystare. ”Det var viktigt för mig att ingen visste vem jag var. Mina barn skulle aldrig behöva ha det som jag har haft det.”

Vill du läsa hela så kommer länken här http://arbetaren.se/artiklar/vi-har-tagit-nog-med-skit/

Den här krönikan blev läst även utomlands och därför valde redaktionen att översätt den till engelska http://arbetaren.se/artiklar/dont-you-call-us-pikeys/

—————————————————————————————————————————————–

RUNG kommer att verka för: R: Resandefolket U: med fokus på de Unga och språket N: Resande som Nyss insett att det är resande G: och självklart för alla Gamla Resande

Vår medlemsavgift är: 75 kr för enskild medlem

150 kr för ett familjemedlemskap

75 kr för att bli stödmedlem.

Sätt in pengarna på bg 187-6515 och skriv ditt namn skicka ett mail (resandefolk@gmail.com) till oss med ditt namn, vid familjemedlemskap även antalet i familjen eller om ni är stödmedlemmar. Glöm inte skriva adressen och er mail också.

Twitter: https://twitter.com/Resandefolk

Fb,s gilla sida: http://www.facebook.com/resandefolk

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s