HBTQ och Resandefolket

HBTQ och Resandefolket

Det är sista dagen på Prideveckan och vi inom RUNG har i våra stadgar
att vi ska värna om våra HBTQ personer inom RUNG och Resandefolket.

Ja, det är sant det finns HBTQ inom Resandefolket hur gärna än en del vill blunda, så tyvärr, vi finns och har alltid funnits. Inte nog med att vara en minoritet som Resande/Dinglare som vi är så är det en minoritet i minoriteten att tillhöra HBTQ skaran. För alla som tillhör den minoriteten och är Resande kan det vara svårt att få leva sitt liv på grund av gamla lagar idéer, seder och bruk som finns i Resandesläkter. Det kan vara en stor skämsfaktor bland andra Resande eller i släkten att ha ett barn eller en vuxen som tillhör HBTQ.

Ni som är lika gammal som mej och sett slagsmål mellan släktingar/släkter med lindade lieblad stora tjuringar etc. om skitsaker kan ju tänka va detta kan föra med sej. Vad jag vill med detta är en fråga som jag måste ställa…….. är det så viktigt att låta Heteronormen bestämma hur vi ska leva samtidigt som vi vet ungdomar som mår fruktansvärt dåligt och till och med tänker på självmord?

Då kommer nästa fråga är släkten/släkterna viktigare än våra barn och vuxna som lever i utanförskap för att de inte får/kan visa sin kärlek. Är det så viktigt vem man äter frukost med eller delar lån på bil eller husvagn med.

Nej, naturligtvis inte det viktigaste måste vara att var och en får bestämma över sitt liv sin kärlek och inte bara kunna leva ut under Priden för de som har möjlighet att åka dit.

Och vem är då jag som tar mej sådana rättigheter att skriva så här. Jag avskyr normer och fackplaceringar och därför kallar mej Queerfeminist. För mej står det för olika saker beroende av vem som använder det och hur man använder det så för mej betyder det ett kritiskt förhållningssätt till normer och samhället i stort, vilket många av oss resande gör.

Och tack gode Gudrun att HBTQ blev fråntagen sjukdomsstämpeln 1979. När jag pluggade mer Pedagogik hade vi en psykolog (kvinnlig) som lärare som tyckte att det är/var en sjukdom och att man kunde bli frisk från den….. undrar hur många hon lyckas bota 😉 om hon ens lyckades någon gång.

ALL KÄRLEK ÄR BRA KÄRLEK

Eva Lindeberg

—————————————————————————————————————

RUNG kommer att verka för: R: Resandefolket U: med fokus på de Unga och språket N: Resande som Nyss insett att det är resande G: och självklart för alla Gamla Resande

Vår medlemsavgift är: 75 kr för enskild medlem

150 kr för ett familjemedlemskap

75 kr för att bli stödmedlem.

Sätt in pengarna på bg 187-6515 och skriv ditt namn skicka ett mail (resandefolk@gmail.com) till oss med ditt namn, vid familjemedlemskap även antalet i familjen eller om ni är stödmedlemmar. Glöm inte skriva adressen och er mail också.

Twitter: https://twitter.com/Resandefolk

Fb,s gilla sida: http://www.facebook.com/resandefolk

Annonser

3 thoughts on “HBTQ och Resandefolket

  1. Det är tack vare minoriteter som bildas majoriteter därför är det väldigt viktigt att när majoritet ”bestämmer” inte glömmer bort sin egen ”resa”!
    BRA skrivet & härligt sätt att bli påmind om ALLA individers första rättighet, nämligen: Att Leva i Frihet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s