Är historien på väg att upprepa sig?

Är historien på väg att upprepa sig?

”Sosiolog mener flere romfolk må bli fratatt barna” står det att läsa i den Norska tidningen http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10119070

Vad är det som händer????????

Är historien på väg att upprepa sig, fast nu är det målgruppen de rumänska romerna. Lärde vi oss ingenting av det som hände under 30 och 40 talet. Hjälp människorna till en dräglig tillvaro istället för att gå in och splittra deras redan sargade familjerna.

Precis som under den förra utrensningen så går forskare in och berättar om vad som är bäst. Sosiologen Pål Veiden menar att de ska jobba sig ur fattigdomen. Ja visst, men ge dem möjlighet att jobba då. Den fattiges sista utväg är att tigga, Pål Veiden skriver också en massa fördomar som han inte vet något om. Och jag kan inte säga annat än att mönstret och retoriken känns igen från den utrensning som resandefolken blev utsatt för tidigare, fast nu är det de rumänska romerna som är i fokus.

Är det inte bättre att hjälpa de mest utsatta istället för att utsätta dem för ytterligare trauma? Låt inte historien upprepa sig utan tag ställning för medmänsklighet och utveckling och inte bakåtsträvande och upprepning.

BiL

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s