Rung-projektet

Ordförande Linda Lundqvist har nu startat sin skola på Vindelns folkhögskola. Där hon går en utbildning i Expos regi, i den utställningen ingår det att göra ett projektarbete. Linda har bestämt sig att göra en vandringsutställning om resande, och kommer då att åka runt i landet och intervjua resande.

Linda skriver i sin projektbeskrivning att;

”Syftet är att genom berättelser som handlar om vardag, familj, och kontakten med samhället ur ett personligt perspektiv synliggöra resandefolkets historia. Jag kommer att återknyta berättelserna till hur samhället såg ut under den beskrivna tiden, men med ett starkt fokus på de personliga upplevelserna. På det sättet tänkte jag att berättelserna blir ur ett resandeperspektiv, snarare än ett samhälleligt perspektiv på resande. Genomgående kommer jag att ha ett intersektionellt och normkritiskt perspektiv.”

Dessa intervjuer kommer så småningom mynna i en vandringsutställning  (som hon redan har fått bokningar på, innan den ens är klar) och en bok som hon och ledamot Britt-Inger Lundqvist jobbar med. Men att gå i skola ger inga större inkomster så för att finansiera detta projekt behövs det pengar. Vilket föranleder en fråga, är det någon som är intresserad att Linda kommer och föreläser om resande, i skolor, på arbetsplatser eller andra tänkbara och otänkbara miljöer? Det handlar inte om stora pengar utan får hon resersättning till och från platsen och en övernattning om det är långt, så räcker det. Eller om någon på något annat sätt vill bidra till att denna utställning ska kunna komma till stånd så är alla bidrag välkomna.

Den 7 oktober rullar hon och förmodligen hennes lilla familj neråt. Själva resan kommer ta 2, max tre veckor. Så passa på att engagera henne eller var med att bidra till hennes utställning och till att kunskapen och förståelsen för resande ökas.

Hör av er till Linda på 0730 – 76 14 63

Och för er som vill vara med och sponsra Lindas utställning sätt in pengar bg 187-6515 på och märk inbetalningen ”projektet”.

———————————————————————————————————————

RUNG kommer att verka för: R: Resandefolket U: med fokus på de Unga och språket N: Resande som Nyss insett att det är resande G: och självklart för alla Gamla Resande

Vår medlemsavgift är: 75 kr för enskild medlem

150 kr för ett familjemedlemskap

75 kr för att bli stödmedlem.

Sätt in pengarna på bg 187-6515 och skriv ditt namn skicka ett mail (resandefolk@gmail.com) till oss med ditt namn, vid familjemedlemskap även antalet i familjen eller om ni är stödmedlemmar. Glöm inte skriva adressen och er mail också.

Twitter: https://twitter.com/Resandefolk

Fb,s gilla sida: http://www.facebook.com/resandefolk

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s