Lindas Rung-projekt och lite uppdateringar

Vår ordförande Linda Lundqvist är i full gång med sitt Rung-projekt som så småningom kommer att mynna ut i en vandringsutställning om och av resandefolket. Hon har börjat med sitt intervjuande och sin transkribering som det så märkvärdig heter. Det betyder att hon först pratar med folk och sen skriver hon ner det hon har spelat in på ett papper.

Linda har startat sitt intervjuande med resande som bor runt omkring henne i norra delen av landet. Så småningom kommer hon bege sig på en roadtrip söderöver för att få en heltäckande bild av Resandefolkets berättelser.

Föreningen har haft ett styrelsemöte och skickat ut en sammanfattning av detta till våra medlemmar. Britt-Inger och Linda kommer fortsätta sina samtal med Umeå kommun. Rättighetscentrum, Crossing boaders och Region Västerbotten verkar vara intresserade av ett samarbete med RUNG, det kommer komma uppdateringar om både kommunen och samarbetspartners när vi vet mer om det. Abf har vi redan som en samarbetspartner, de hjälper oss med bland annat trycksaker.

————————————————————————————————————

RUNG kommer att verka för: R: Resandefolket U: med fokus på de Unga och språket N: Resande som Nyss insett att det är resande G: och självklart för alla Gamla Resande

Vår medlemsavgift är: 75 kr för enskild medlem

150 kr för ett familjemedlemskap

75 kr för att bli stödmedlem.

Sätt in pengarna på bg 187-6515 och skriv ditt namn skicka ett mail (resandefolk@gmail.com) till oss med ditt namn, vid familjemedlemskap även antalet i familjen eller om ni är stödmedlemmar. Glöm inte skriva adressen och er mail också.

Twitter: https://twitter.com/Resandefolk

Fb,s gilla sida: http://www.facebook.com/resandefolk

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s