Demonstration mot polisens kartläggning och registrering av romer i Sverige!

Alla som kan bör gå dit och visa sitt missnöje
Fredag 18.00 utanför Regeringskansliet
”I natt 23/9-13, publicerade DN en artikel om hur svensk polis (skånepolisen) har kartlagt över 4000 romer över hela Sverige, varav minst 1000 av dessa registrerade var barn.

” Svensk polis har upprättat ett olagligt register över romer. Totalt innehåller det 4.029 människor spridda över hela landet. Registret anses värdefullt av polisen, används i polisarbetet och är öppet för ett stort antal anställda. Över tusen av de registrerade är barn. Det finns exempelvis 52 tvååringar i polisens romska register. Anledningen till att de förts in där: de har fötts i romska familjer. Registret visar inte brottslighet. Många vuxna som hamnat där är ostraffade. Det handlar om en kartläggning av släktband: ett biologiskt baserat register.

”Kringresande”. Så heter mappen i Skånepolisens datorsystem. I mappen ”Kringresande” finns en stor datorfil som getts namnet ­”Total”.

”Polisens romska register är olagligt
I polisdatalagens Kap 2 §10, om behandling av känsliga personupp­gifter, står:
”Uppgifter om en person får inte behandlas enbart på grund av vad som är känt om personens ras eller etniska ursprung, politiska åsikter, religiösa eller filosofiska övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexualliv.”
Europakonventionens artikel 8 slår fast:
”1. Var och en har rätt till respekt för sitt privat- och familjeliv, sitt hem och sin korrespondens.
2. Offentlig myndighet får inte inskränka åtnjutande av denna rättighet annat än med stöd av lag och om det i ett demokratiskt samhälle är nödvändigt med hänsyn till statens säkerhet, den allmänna säkerheten, landets ekonomiska välstånd eller till förebyggande av oordning eller brott eller till skydd för hälsa eller moral eller för andra personers fri- och rättigheter.””

(källa: http://www.dn.se/nyheter/sverige/over-tusen-barn-med-i-olaglig-kartlaggning/)

Kom och stöd och var med på demonstrationen framför regeringskansliet. Vi vill att regeringen ska stå till svars över hur det kan vara existera och vara accepterat att svenskpolis har haft dessa tillgångar och tagit sig an att skapa denna s.k. mapp!

Vi vill kunna känna oss trygga, säkra och jämställda i Sverige. Detta är Sverige år 2013 vi lever i, inte någon gång på 30-talet…
Vi ska inte behöva bli behandlade på ett annat satt endast p.g.a. etnicitet eller annan grupptillhörighet!

Bjud in alla dina nära och kära till detta event, och jag hoppas så många som möjligt vågar stå upp för sig själva och för varandra, för att visa att detta inte är acceptabelt!!”

—————————————————————————————————————————————

RUNG kommer att verka för: R: Resandefolket U: med fokus på de Unga och språket N: Resande som Nyss insett att det är resande G: och självklart för alla Gamla Resande

Vår medlemsavgift är: 75 kr för enskild medlem

150 kr för ett familjemedlemskap

75 kr för att bli stödmedlem.

Sätt in pengarna på bg 187-6515 och skriv ditt namn skicka ett mail (resandefolk@gmail.com) till oss med ditt namn, vid familjemedlemskap även antalet i familjen eller om ni är stödmedlemmar. Glöm inte skriva adressen och er mail också.

Twitter: https://twitter.com/Resandefolk

Fb,s gilla sida: http://www.facebook.com/resandefolk

Annonser

One thought on “Demonstration mot polisens kartläggning och registrering av romer i Sverige!

  1. Ping: Vitboken, ett kapitel släpps i kölvattnet av registreringarna | resandefolk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s