Resandefolkets dag, några ord från fb och twitter

Resandefolkets dag

Några av alla kommentarer och ord från fb och twitter

Katarina Parfa Koskinen
På fredag är det grillning på Gultzaudden kl 14 tillsammans med ett Luleå för alla och där ska jag särskilt prata om denna dag
***
Britt-Inger LundqvistJag kommer fira vår dag på arbetet, jag kommer tända några ljus och bjuda på fika för att markera dagen. Får jag kameran att fungera kommer jag lägga ut bilder på det
***
Göran Johansson
På Resandefolkets dag, den 29 september, gjorde jag färdigt föredraget som jag ska hålla i Göteborg på onsdag. Det blir en del också om resandefolket. Ämnet är om Vanvårdsutredningen och åhörarna jobbar inom socialtjänsten.
***

Eva Magnusson

Idag den 29 september 2013 har jag lyckas byta profilbild (svårt för mig då minnet kanske inte är det bästa vad gäller sånt här) Pill med datorn är väl inte min starkaste sida, då jag är lite otålig.
Hur har jag firat denna dag? Ty denna dag är ju väldigt speciell. Läs gärna Kurt Magnussons historiebeskrivning så får ni veta.
idag har jag varit Gustaf Adolfs Torg i Göteborg. Det var en manifestation där vars initiativtagare var Soraya Post. Det handlade om en manifestation mot registreringar mot romer i Skåne av polisen. Det var en del och talade på denna manifestation. Det var en miljöpartist, jag uppfattade tyvärr inte namnet som tyckte det var fruktansvärt och dessutom olagligt och att vi bör gå till botten med detta. Så var representanter från Romska föreningar som talade, någon från Rättvisepartiet, Socialdemokraten Mattias Jonsson även kunnig i juridiska frågor och sist men absolut inte minst Soraya Post.
Mattias sa att Beatrice Ask och någon mer ska bli utfrågade i KU angående detta. Han sa att det var olagligt att föra sådana här register både i Sverige och EU. Vidare sa han att Europas väg kantas av ekonomiska kriser och att romerna har fått lida väldigt mycket. Han sa också att angående att många EUmigranter kommit hit och sitter och tigger beror på att de har ännu svårare förhållanden i sina hemländer. han menar att regeringen måste föra en dialog på nationell nivå och lyfta upp detta på EUnivå och inte vältra över problemen på kommunal nivå. Under tiden får vi försöka lösa det mest akuta gemensamt. Göteborg har tillsammans med frivillighetsorganisationer påbörjat ett hjälparbete.
Solen sken på oss alla och jag är övertygad om att allt kommer att bli bättre! Vill passa på och säga Ha en fin fortsatt nationaldag till alla resande!
Glömde säga att en folkpartist var där och pratade också, mest i sin egenskap av yrke efter vad jag förstod. En dialogpolis var även där och har ordnat med ett möte med Västragötalands polismästare.
***
Idag är det resandefolkets dag. Hurra och grattis ni fick ytterligare ett register att lägga i den tunga packningen.
***
I dag är det resandefolkets dag. http://www.youtube.com/watch?v=QKf9IME98g0&feature=youtube_gdata_player
***
Sven Vestberg
Vi träffas vid Uppsala konserhus mellan 14och 15 sedan samåker vi till klubblokalen i närheten av Rasbo.
***
vilket bra initiativ. Kan inte vara med idag men siktar in mig på nästa år! Visste inte om den här dagen men den vill jag verkligen fira!
***
härligt<3<3 hoppas alla enar sig om denna högtidsdag. se solen leer dem me;-):-):-*
***
Vi må ha solidaritet og samhold med vårt eget folk
***
Självklart!!
Särskilt minoriteter förtjänar att uppmärksammas.
***
Firar den hemma är sjuk annars skulle jag varit med vännerna och firat denna dag
***
Kurt Magnusson
nu vispade jag ihop pannkaka med hallonsylt och grädde så frun inte går ner i vikt haha nä vi firar vår dag
***
Idag går mina tankar till de fantastiska människor jag känner som är resande, idag, 29 september, är det resandefolkets dag! Hurra för er, er historia och er kamp!
***
Ja då har jag och några tappra själar,firat våran nationaldag. Vi träffades vid u-salas konserthus, sedan åkte vi till lokalen. Där vi umgicks på gammalt resande sätt,vi fikade och lyssnade på romano musik. Måste säga att så trevligt har jag inte haft på länge. Det var som att förflyttas bak i tiden. När vi resande verkligen umgicks. Så med mitt hela hjärta,ett stort tack till er som kom.”ps knäppte en del kort som kommer vid senare tillfälle ” Detta är och ska bli en tradition, eller hur kära vänner.
***
Vi äter currygryta och grannens elaka tupp denna högtidsdag.
***
Det var en dag värd att minnas. Mkt trevligt. Det gör vi snart om igen!
***

—————————————————————————————————————————————–

RUNG kommer att verka för: R: Resandefolket U: med fokus på de Unga och språket N: Resande som Nyss insett att det är resande G: och självklart för alla Gamla Resande

Vår medlemsavgift är: 75 kr för enskild medlem

150 kr för ett familjemedlemskap

75 kr för att bli stödmedlem.

Sätt in pengarna på bg 187-6515 och skriv ditt namn skicka ett mail (resandefolk@gmail.com) till oss med ditt namn, vid familjemedlemskap även antalet i familjen eller om ni är stödmedlemmar. Glöm inte skriva adressen och er mail också.

Twitter: https://twitter.com/Resandefolk

Fb,s gilla sida: http://www.facebook.com/resandefolk

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s