Vanvårdsfrågan har tagit ett steg framåt

Wiwi-Anne Johansson (V) har skickat en fråga till statsrådet Maria Larsson (KD) om konsekvenserna av ersättningsnämndens avslag.

Wiwi-Anne Johansson; ”Avser statsrådet att ta initiativ till en översyn av lagen om ersättning på grund av övergrepp eller försummelser i samhällsvården av barn och unga i vissa fall?” http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Fragor-och-anmalningar/Fragor-for-skriftliga-svar/Konsekvenser-av-Ersattningsnam_H111151/

En mycket berättigad fråga och nu måste vi öka på vårt arbete för att föra fram dessa frågor. Vi får heller aldrig glömma alla dessa som blivit utsatta efter 1980. För även om detta är ett steg fram åt så har vi många kliv kvar att göra. Vi måste få med oss alla partier som var med och gjorde överenskommelsen från början för att kunna genomföra en förändring.

Det var den då sittande regeringen, Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet gjorde en ramöverenskommelse om personer som varit utsatta för övergrepp eller försummelse av allvarlig art i social dygnsvård mellan åren 1920-1980, allt enligt Upprättelseutredningens förslag (vilket i efterhand har diskuterats om det var det upprättelseutredningen egentligen hade kommit fram till). Överenskommelsen innebär att det tillskapas en särskild möjlighet till ekonomisk ersättning – ett enhetligt belopp om 250 000 kronor.

Dessa partier måste vara de som också ser till att rätta till sina misstag som blev i och med att de klubbad igenom detta beslut. Vänstern tar nu sitt ansvar,nu väntar vi på att Socialdemokraterna och Miljöpartiet ska vakna till liv.

Aktuellt från Ersättningsnämnden

2013-11-27

Ersättningsnämnden har fattat 1008 beslut

Totalt har nu 1008 beslut fattats av Ersättningsnämnden. I 578 fall har de sökande beviljats ersättning på 250 000 kronor. 430 sökande har fått avslag på sina ansökningar om ersättning. (Nästan hälften har fått avslag)

Hittills har 3 539 ansökningar kommit in till Ersättningsnämnden.

————————————————————————————————–

RUNG kommer att verka för: R: Resandefolket U: med fokus på de Unga och språket N: Resande som Nyss insett att det är resande G: och självklart för alla Gamla Resande

Vår medlemsavgift är: 75 kr för enskild medlem

150 kr för ett familjemedlemskap

75 kr för att bli stödmedlem.

Sätt in pengarna på bg 187-6515 och skriv ditt namn skicka ett mail (resandefolk@gmail.com) till oss med ditt namn, vid familjemedlemskap även antalet i familjen eller om ni är stödmedlemmar. Glöm inte skriva adressen och er mail också.

Twitter: https://twitter.com/Resandefolk

Fb,s gilla sida: http://www.facebook.com/resandefolk

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s