Tattarklanen.se byter namn

För ett tag sedan uppmärksammades att det fanns en grupp som brukade samlas på marknader, festivaler och andra arrangemang som kallade sig tattarklanen. Den består av 30-40 stycken hantverkare av olika slag som klär sig i medeltidskläder, tillverkar och säljer sina hantverk. Namnet på denna klan är det många resande som reagerat på och tagit illa vid sig av då ordet tattare är det gamla namnet på resande och förknippas med mycket negativt.

Representanter ur föreningen RUNG och Quest Leite, som är resande och känner till klanen, pratade med varandra. Efter det tog Quest kontakt med klanen och förklarade att det fanns många inom resandegruppen som tyckte att namnet inte var passande och att det var kränkande.

Klanens agerande har efter det att de fått reda på det opassande i namnet har varit föredömligt. De kommer ta bort namnet från sin hemsida, (de har också stängt ner sidan under tiden de gör om den http://tattarklanen.se/ ) sen kommer de aktivt berätta för andra om varför det är opassande att heta tattarklanen. Vi tackar de som varit inblandade i detta agerande.

————————————————————————————–

RUNG kommer att verka för: R: Resandefolket U: med fokus på de Unga och språket N: Resande som Nyss insett att det är resande G: och självklart för alla Gamla Resande

Vår medlemsavgift är:

75 kr för enskild medlem

150 kr för ett familjemedlemskap

75 kr för att bli stödmedlem.

Sätt in pengarna på bg 187-6515 och skriv ditt namn skicka ett mail (resandefolk@gmail.com) till oss med ditt namn, vid familjemedlemskap även antalet i familjen eller om ni är stödmedlemmar. Glöm inte skriva adressen och er mail också.

Twitter: https://twitter.com/Resandefolk

Fb,s gilla sida: http://www.facebook.com/resandefolk

Annonser

One thought on “Tattarklanen.se byter namn

  1. Ping: Klanens förlåtelsebrev till Resandefolket | resandefolk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s