RUNGs Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse 2013

Vi startade föreningen i Vi startade föreningen i 2013-05-06

De flesta av våra medlemmar är mer eller mindre aktiva i en grupp vi har på facebook. De som vi inte når via sociala media skickar vi regelbundet medlemsutskick till. Vi skickar ut medlemsutskicken via mail och per post till de som inte har mail.

Rung når ut till andra människor via facebook, twitter, och framförallt vår blogg, som uppdateras regelbundet.

Vi började planera för att ha en resandeträff i juli. Vi prioriterade också att få fram en jämställdhet- diskrimineringspolicy.

Under tiden som träffen planerades skrev medlemmar i styrelsen och i föreningen en del i olika medier och bloggar om resandefolket, vår historia, och hur det är att vara resande idag.

I juli var träffen. Det blev fler familjer än vi hade trott som kom, och det bjöds på helstekt gris och smörgåstårta. Utvärderingarna visade att alla hade tyckt att det var lyckat, och vi beslutade att göra om det samma helg nästa år, med några förändringar som föreslogs av den utvärdering som deltagarna på träffen gjorde.

I augusti kom nyheterna om rom-registren, vilket är en fråga vi engagerade oss i, då en del av våra medlemmar är registrerade. Vi kontaktade politiker, och vår ordförande Linda skrev en debattartikel som hamnade i Aftonbladet.

I augusti påbörjades också ett projekt som samlar in livsberättelser från resandefolket, för att vår historia, kultur och utveckling inte ska bli bortglömd. Vår ordförande Linda gick en projektledarutbildning på ett år under tiden som materielet insamlades, och projektet ska färdigställas under kommande år.

Under hela året har vi drivit frågan om vanvården, och varit med i olika medier och haft debattartiklar i frågan, då det är en fråga som rör de allra flesta resande.

Vi har också deltagit vid olika evenemang på landets museum, och drivit föreläsningar, för såväl museum, som ungdomsgrupper, skolor, och hembygdsföreningar.

——————————————————————————————————————-

RUNG kommer att verka för: R: Resandefolket U: med fokus på de Unga och språket N: Resande som Nyss insett att det är resande G: och självklart för alla Gamla Resande

Vår medlemsavgift är:

75 kr för enskild medlem

150 kr för ett familjemedlemskap

75 kr för att bli stödmedlem.

Sätt in pengarna på bg 187-6515 och skriv ditt namn skicka ett mail (resandefolk@gmail.com) till oss med ditt namn, vid familjemedlemskap även antalet i familjen eller om ni är stödmedlemmar. Glöm inte skriva adressen och er mail också.

Hemsidan: http://www.resanderung.tk/  

Twitter: https://twitter.com/Resandefolk

Fb,s gilla sida: http://www.facebook.com/resandefolk

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s