”Hävdvunnen uppfattning” och ”Kämpa Showan”

Nu har två i styrelsen skrivit artiklar

Först ut är vår ordföranden Linda, men sin krönika i Arbetaren ”Hävdvunnen uppfattning” som handlar om ”tattarregistret”

Hela registret är öppet för den som behagar, då det har blivit offentliga dokument efter sina 70 års sekretess. Många av de omnämnda barnen blev omhändertagna. En del har nu fått ersättning från ersättningsnämnden för sin stulna barndom, andra har fått avslag då det lidande staten åsamkat dem inte anses ersättningsgrundande. Många är också döda, då barn som vuxit upp under kärlekslösa våldsamma förhållanden helt eller delvis saknar de förutsättningar de borde haft när de klev in i vuxenvärlden.”

Läs hela artikeln här http://arbetaren.se/artiklar/havd%C2%ADvunnen-uppfattning/

Sen har vår nya ledamot Kim Fredriksson skrivit en artikel i Svt/debatt som heter ”Känpa Showan”

”Jag blir arg när jag ser hur media förminskar mordförsöken med ord som ”extremistbråk”. Som om det vore två gäng som frivilligt hoppade på varandra för att det är kul att boxas. Ledsen att säga det, men kålsuparteorin håller inte. När lokala och ditresta nazister, väljer att sätta sig på en pub vid möllan, beväpna sig före och även gå gata upp och ner för att sätta upp klistermärken från Svenskarnas Parti. I samband med en feministisk vänsterdemonstration hundra meter bort. Då är man inte ute efter gemytligt samkväm. Då är man ute efter konfrontation. När man knivhugger människor så bråkar man inte. Då är man ute efter att döda.”

Läs hela artikeln här http://nyheter24.se/debatt/764335-kampa-showan

——————————————————————————————————–

RUNG kommer att verka för: R: Resandefolket U: med fokus på de Unga och språket N: Resande som Nyss insett att det är resande G: och självklart för alla Gamla Resande

Vår medlemsavgift är:

75 kr för enskild medlem

150 kr för ett familjemedlemskap

75 kr för att bli stödmedlem.

Sätt in pengarna på bg 187-6515 och skriv ditt namn skicka ett mail (resandefolk@gmail.com) till oss med ditt namn, vid familjemedlemskap även antalet i familjen eller om ni är stödmedlemmar. Glöm inte skriva adressen och er mail också.

Hemsidan: http://www.resanderung.tk/  

Twitter: https://twitter.com/Resandefolk

Fb,s gilla sida: http://www.facebook.com/resandefolk

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s