En protest till Jönköpings kommun har fått svar

Curt har skrivit ett mail till Jönköpings kommun och funderat kring nazisterna somfår lov att demonstrera till 1 maj, samtidigt som ett monument över 2tattarkaravallerna” inte får stå på stadens torg.

Svar från Jönköpings kommun angående, mitt mail om att man tillåter nazister demonstrera men har ingen framträdande plats för minnesmärket om ”tattarkravallerna.”

Bästa Curt Magnusson,
Tack för ert e-post. Vi tar med tacksamhet emot åsikter som kan hjälpa oss att utveckla Jönköping tillsammans.
Berörande placeringen av minnesmärket för resandefolket har vi försökt hitta en så värdig placering som möjligt som samtidigt har en koppling till de historiska händelserna 1948. Ett av de föreslagna allternativen var Hovrättstorget. När det inte visade sig vara möjligt godkände arbetsgruppen för minnesmärket en placering så nära Hovrättstorget som möjligt. Placeringen blev då på Kanalgatan, bara ett tiotal meter från Hovrättstorget. Minnesmärket är dock inte planerat att placeras på en parkeringsplats som ni befarar, men det är sant att det finns parkeringsplatser i närheten.
Arbetsgruppen för minnesmärket bestod av två representanter för resandefolket, en historiskt sakkunnig från Lunds universitet, två lokala politiska beslutsfattare samt en tjänsteman från kulturförvaltningen.
I och med att det inte är kulturförvaltningen som beviljar tillstånd för demonstrationer kan vi inte uttala oss om hur eller var en politisk gruppering får demonstrera. Den myndigheten som beviljar tillstånd för demonstrationer är polismyndigheterna. Har ni några synpunkter eller frågor berörande ett beslut att bevilja tillstånd till demonstration ber vi er vänligen ta kontakt med de polismyndigheterna.
Med vänlig hälsning,
Ella Fronczak Kari Ruokola
Kulturchef Kulturutvecklare
Kultur Jönköpings kommun Kultur Jönköpings kommun
Tel: 036 – 10 66 97036 – 10 66 97 Tel: 036 – 10 25 99036 – 10 25 99
E-post: ella.fronczak@jonkoping.se E-post: kari.ruokola@jonkoping.se

————————————————————————————————————————————-

RUNG kommer att verka för: R: Resandefolket U: med fokus på de Unga och språket N: Resande som Nyss insett att det är resande G: och självklart för alla Gamla Resande

Vår medlemsavgift är:
75 kr för enskild medlem
150 kr för ett familjemedlemskap
75 kr för att bli stödmedlem.

Sätt in pengarna på bg 187-6515 och skriv ditt namn skicka ett mail (resandefolk@gmail.com) till oss med ditt namn, vid familjemedlemskap även antalet i familjen eller om ni är stödmedlemmar. Glöm inte skriva adressen och er mail också.

Hemsidan: http://www.resanderung.tk/
Twitter: https://twitter.com/Resandefolk
Fb,s gilla sida: http://www.facebook.com/resandefolk

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s