Kulturrådets nationella minoritets referensgrupps funktion

Det har varit mycket diskussion om vad de olika referensgrupperna gör. RUNG skickade mail till Kulturrådet och Arbetsmarknadsdepartementet.

Kulturrådets svar kom snabbt, återkommer också när Arbetsmarknadsdepartementets svar kommer

Kulturrådet har flera olika referens- (som föreslår beslut) och arbetsgrupper (som fattar beslut) till hjälp för att besluta om bidrag. Ledamöterna i dessa grupper utses av Kulturrådets styrelse på två år, med möjlighet till två års förlängning:
http://www.kulturradet.se/sv/Om-kulturradet/Organisation/Referensgrupper/
http://www.kulturradet.se/sv/Om-kulturradet/Organisation/Arbetsgrupper/

Referensgruppen för nationella minoriteters kulturs http://www.kulturradet.se/sv/Om-kulturradet/Organisation/Referensgrupper/Referensgruppen-for-nationella-minoriteters-kultur-och-litteratur/ uppdrag är att bistå Kulturrådet i bedömningen av ansökningar om projekt- och verksamhetsstöd till nationella minoriteters kulturverksamhet http://www.kulturradet.se/sv/bidrag/Nationella-minoriteters-kulturverksamhet/ samt ansökningar om stöd till planerad utgivning av nationella minoriteters litteratur http://www.kulturradet.se/sv/bidrag/litteratur/Stod-till-planerad-utgivning/ . Ledamöterna sitter inte i grupperna i egenskap av representant för ngn organisation eller grupp, utan för sin kunskap i frågorna.

Helt nyligen fattade Kulturrådets generaldirektör beslut om projektstöd och stöd till planerad utgivning med stöd av gruppens förslag (se bilagor).

Tidigare har gruppen lämnat förslag om verksamhetsstöd http://www.kulturradet.se/sv/nyheter/2014/Kulturradet-hojer-stodet-till-nationella-minoriteters-kultur/ , det beslutet fattades av Kulturrådets generaldirektör i januari.

Kulturrådet håller också såväl formella som informella samråd med organisationer och företrädare för nationella minoriteter. Vi planerar ett formellt samråd till tidig höst och är ni intresserade är ni mycket välkomna att delta. Skulle ni vilja träffa mig för ett mer informellt möte innan dess säg gärna till. Tanken med sådana samråd är ju just att vi ska kunna förbättra vår verksamhet (exempelvis brister ni ser i referensgruppens sammansättning) efter gruppernas behov.

På återhörande och glad påsk/chag sameach!

Med vänlig hälsning, Mårten

Mårten Lempert

Avdelningen för konst och kultur
Kulturrådet, Box 27215, 102 53 Stockholm
Besök: Borgvägen 1–5
Tel: 08 519 264 1408 519 264 14 Fax: 08 519 264 99
http://www.kulturradet.se

——————————————————————————————————————————————–

RUNG kommer att verka för: R: Resandefolket U: med fokus på de Unga och språket N: Resande som Nyss insett att det är resande G: och självklart för alla Gamla Resande

Vår medlemsavgift är:
75 kr för enskild medlem
150 kr för ett familjemedlemskap
75 kr för att bli stödmedlem.

Sätt in pengarna på bg 187-6515 och skriv ditt namn skicka ett mail (resandefolk@gmail.com) till oss med ditt namn, vid familjemedlemskap även antalet i familjen eller om ni är stödmedlemmar. Glöm inte skriva adressen och er mail också.

Hemsidan: http://www.resanderung.tk/

Twitter: https://twitter.com/Resandefolk

Fb,s gilla sida: http://www.facebook.com/resandefolk

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s