Vanvården artikel av Kurt, svar av Ewerlöf och replik av Kurt

Kurt har fått svar på sin artikel ”Vanvårdade nekas ersättning” av Göran Ewerlöf

Kurt skrev att;

”Jag har hjälpt flera personer att ansöka om att få ersättning. Många har sökt sig till mig, jag brinner för rättvisa när det gäller barnhemsbarn och vet vad det handlar om. Jag får samtal från förtvivlade människor som fått avslag och inte känner sig trodda. Detta med vem som får ersättning eller avslag verkar vara ytterst godtyckligt. Riksförbundet för Samhällets Styvbarn kunde ha hjälpt dessa människor, men de glömde nog sitt kall och vad föreningen stod för.

Ersättningsnämndens beslut är som konståkning, en bedömningsfråga. Nämnden har nog blivit avtrubbade av allt våld de läst om i ansökningarna. För att skydda sig själv stänger man av lite och kanske kommer då tanken att detta har inte hänt, han/hon ljuger. Kanske skulle man bytt ut några ibland.”

Läs hela artikeln här http://arbetaren.se/artiklar/vanvardade-nekas-ersattning/

Ewerlöf skrev att ”Lagen är väldigt tydlig”

Ersättningsnämnden, som prövar rätten till ersättning för barn som mellan 1920 och 1980 omhändertagits i samhällsvård och utsatts för allvarliga övergrepp eller försummelser, klubbar alltför lättvindigt avslag, menade förra veckans debattör Kurt Magnusson. ”Vi som arbetar på Ersättningsnämnden gör vårt yttersta för att de beslut som fattas ska vara så rättvisa, rättssäkra och enhetliga som möjligt”, svarar nämndens ordförande Göran Ewerlöf.

Läs hela svaret här; http://arbetaren.se/artiklar/lagen-ar-valdigt-tydlig/

Kurt skrev då i sin replik ”Var det bara ett spel för gallerierna?”

Ersättningsnämndens beslut ska ”vara så rättvisa, rättssäkra och enhetliga som möjligt”. Damen som jag nämnde i min debattartikel fick ingen ersättning för hennes papper hade förkommit. Hur rättvis, rättssäker och enhetlig är hennes bedömning? Människorna som söker ersättning måste ses som individer och inte som summan av de papper som finns hos kommunen.

Jag lyssnade till talmannens tal om vanvården och då verkade det som om staten skulle göra upp med sitt mörka förflutna. Var det bara spel för gallerierna? Ändrades förutsättningarna för de vanvårdade och var det ett beslut som alla partierna var ense om?

Läs hela repliken här; http://arbetaren.se/artiklar/var-det-bara-ett-spel-for-gallerierna/

—————————————————————————————————————————–

RUNG kommer att verka för: R: Resandefolket U: med fokus på de Unga och språket N: Resande som Nyss insett att det är resande G: och självklart för alla Gamla Resande

Vår medlemsavgift är:
75 kr för enskild medlem
150 kr för ett familjemedlemskap
75 kr för att bli stödmedlem.

Sätt in pengarna på bg 187-6515 och skriv ditt namn skicka ett mail (resandefolk@gmail.com) till oss med ditt namn, vid familjemedlemskap även antalet i familjen eller om ni är stödmedlemmar. Glöm inte skriva adressen och er mail också.

Hemsidan: http://www.resanderung.tk/
Twitter: https://twitter.com/Resandefolk
Fb,s gilla sida: http://www.facebook.com/resandefolk

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s