Information om regeringens arbete med romsk inkludering

Här är en sammanfattning av regeringens och Regeringskansliets arbete med romsk inkludering under perioden september-oktober 2014. Sprid gärna informationen vidare till den du tror kan vara intresserad.

Alice Bah Kuhnke ny minister ansvarig för frågor om de nationella minoriteterna

Den 3 oktober blev det klart att Alice Bah Kuhnke blir kultur- och demokratiminister och chef över Kulturdepartementet. Nu finns också ett formellt beslut på att hennes ansvar inkluderar frågor som rör nationella minoriteter (inklusive romer), mänskliga rättigheter, diskriminering och arbetet mot främlingsfientlighet och rasism.

Beslutet innebär bl.a. att frågor som rör nationella minoriteteter och romsk inkludering fortsätter att hanteras på Arbetsmarknadsdepartementet året ut innan de flyttar till Kulturdepartementet. Alice Bah Kuhnke är däremot redan nu ansvarig minister för frågorna.

Arbetet för romsk inkludering fortsätter

Strategin för romsk inkludering 2012-2032 fick stöd av en stor majoritet då den lämnades till Riksdagen år 2012. Arbetet med strategin och de åtgärder som har beslutats fortsätter nu. Regeringskansliets romska referensgrupp kommer att finnas kvar för att bidra med information och synpunkter om hur regeringen kan utveckla strategin.

Kommissionen mot antiziganism har ny webbplats

Kommissionen mot antiziganism har upprättat en webbplats för att informera om sin verksamhet. På webbplatsen finns information om kommissionen och vad den gör, bland annat i form av debattartiklar. Inom kort kommer webbplatsen också innehålla goda exempel på hur man kan motverka antiziganism.

Läs mer >> www.motantiziganism.se

————————————————————————————————————–

RUNG kommer att verka för: R: Resandefolket U: med fokus på de Unga och språket N: Resande som Nyss insett att det är resande G: och självklart för alla Gamla Resande
Vår medlemsavgift är:
75 kr för enskild medlem
150 kr för ett familjemedlemskap
75 kr för att bli stödmedlem.
Sätt in pengarna på bg 187-6515 och skriv ditt namn skicka ett mail (resandefolk@gmail.com) till oss med ditt namn, vid familjemedlemskap även antalet i familjen eller om ni är stödmedlemmar. Glöm inte skriva adressen och er mail också.
Hemsidan: http://www.resanderung.tk/
Twitter: https://twitter.com/Resandefolk
Fb,s gilla sida: http://www.facebook.com/resandefolk

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s