Kategorier
Uncategorized

Rapport från Rumänien

Igår kom vi fram. Vi möttes av en bil med glada rumäner, som önskade oss välkomna, och bjöd på en kopp kaffe.

Featured image
När vi kom till byn så satt vi uppe en stund och pratade, innan vi var och en gick till anvisad sovplats i byn. Vi fick ett eget rum, vilket kändes väldigt lyxigt eftersom det i andra rummet bor 4 generationer i ett sovrum.

Idag har vi inventerat lite runt om i byn, och köpt ved till familjen vi bor hos. De värmer även sitt andra sovrum när vi är här, vilket är kännbart i vedmängd när det är glipor i dörren, och fönstren är trasiga. Pojkar i alla åldrar högg de stora stockarna för glatta livet, och nu har vi värme ett tag till.

Featured image

Vi tittade lite på det blivande hönshuset, där det just nu bara bor ett lamm som förlorat sin mamma, och hittade en gatuhund som hade fått 7 ungar där under husets golv.
I morgon ska vi försöka köpa en liten hönsflock på en marknad i en stad i närheten. Vi har sakta men säkert börjat vårt arbete för att höja lägstanivån i Netus.
Det är många som pratar om att de människor som ber om pengar på våra gator egentligen är rika. Det är delvis sant. Det är många som skulle vara lyckligare om de hade den närhet till familjen, den glädje av varandra och den livsglädje som de människor vi bor hos i Netus har. Men när det gäller materiell rikedom är det en ren lögn. Jag hade förväntat mig fattigdom, och undermåliga hus, men jag hade inte förväntat mig att se himlen när jag tittar upp i taket i husen de bor i under hela året.

Featured image

Ni kan givetvis fortfarande stödja vårt arbete under de veckor vi är här. Bg 187-6515. Märk inbetalningen ROM, eller Rumänien. Inget bidrag är för litet, och för mellan 50 och 100 kronor får man en äggläggande höna.
Nu peppar vi inför morgondagens inköp på marknaden i Sighisoara, och kollar upp var det finns möjlighet att köpa fönsterkit och andra tätningsmöjligheter.

Featured image

Av Resandefolk

RUNG är en riksomfattande verksamhet med säte i Västerbotten

RUNG kommer att verka för:
R: Resandefolket
U: med fokus på de Unga och språket
N: Resande som Nyss insett att det är resande
G: och självklart för alla Gamla Resande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s