Umeå jämför hemlösa missbrukare, sjuka och barn med djur

Anders Ågren (M) i Umeå jämför hemlösa missbrukare, sjuka och barn med djur.

Anders Ågren har uttalat sig angående att det har visat sig att hemlösa och missbrukare periodvis bosatt sig i stationshuset i Umeå. På bilden ser vi hur han tackar en kvinna som benämner gruppen som patrask.

Moderaterna har också via sin slaskmediasida ”Nyheter i Västerbotten” försökt få det till att Umeås hemlösa som söker skydd inne i stationshuset enbart består av ”utsatta EU-medborgare”. Det är en lögn som enbart syftar till att sprida hat mot romer.

Hemlöshet är något som alltid upprört moderater. Inte pga det inhumana i att det finns människor som inte har någonstans att bo, utan för att de hemlösa skräpar ner. Så det kanske inte borde vara förvånande att Anders Ågren ser ner på Umeås hemlösa och uttrycker sig med ett sådant förakt mot dem.

I Anders Ågrens egen blogg står att läsa om hans upprördhet över att det är blod och avföring på toaletterna. Han är alltså inte, vilket vore det naturliga för en någorlunda empatisk person, upprörd över att det finns hemlösa med kroniska magbesvär som inte får hjälp, utan att han nu känner sig nödd och tvungen att bränna Umeå-bornas skattepengar på fler väktare som kan jaga ut de sjuka.

Förutom sjuka människor, så finns det även narkomaner, pensionärer och barn som från och till bott på stationen. Några av dem är romer. Andra tillhör den något diffusa gruppen ”våra egna” som moderater då och då påstår sig vilja hjälpa. Men Anders Ågren verkar inte diskriminera på det sättet. Han är beredd att sätta in resurser till väktare som kan jaga vem som helst som har den dåliga smaken att vara hemlös och fattig i Umeå.

Hemlöshetens pris betalas i första hand av de hemlösa, i form av social utslagning. Det obehag Anders Ågren känner inför att veta att det lever svårt sjuka människor på gatorna i Umeå som riskerar att smutsa ner, torde inte gå att jämföra med upplevelsen att vara kroniskt sjuk och jagad av Anders Ågrens väktare.

Hur det än ser ut på centralstationen, så är den största skithögen i det här sammanhanget ingen annan än Anders Ågren själv.

 

RUNGs foto.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s