Pressmeddelande efter statsministerns tal

Med anledning av statsminister Stefan Löfvéns jultal avråder RUNG Sveriges romska minoriteter från att ge sitt stöd till Socialdemokraterna.

I Stefan Löfvéns jultal öppnar statsministern upp för bland annat tiggeriförbud. Något som skulle komma att drabba tusentals nyanlända romer som försöker överleva utanför Rumäniens apartheidsliknande situation. Människor som i grund och botten är i stort behov av internationell solidaritet.

Att Stefan Löfvén även öppnar upp för att fattiga människor ska tvingas söka tillstånd för att tigga pengar i en nödställd situation är mycket allvarligt. Framförallt med tanke på socialdemokratins tidigare registreringar av romska minoriteter i Sverige.

– Med anledning av socialdemokratins mörka historia och nuvarande linje avråder RUNG resande och romer samröre med Socialdemokraterna, då de återigen driver en farligt antiziganistisk politik, säger Linda Lundqvist, styrelseordförande för RUNG. Hetsjakten på förtryckta etniska minoriteter i Sverige måste få ett stopp.

Läsa hela inlägget här

Annonser

One thought on “Pressmeddelande efter statsministerns tal

  1. Ping: Pressmeddelande efter statsministerns tal | Resandefolk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s