Nya publikationer om strategin för romsk inkludering

Nu finns en ny kortare skrift som beskriver strategin för romsk inkludering och arbetet med att genomföra den. Den finns att ladda ner eller beställa på regeringens webbplats.

Läs mer här: http://www.regeringen.se/informationsmaterial/2017/01/arbetet-med-regeringens-strategi-for-romsk-inkludering-20122032/

Det finns också ett nytt faktablad om strategin för romsk inkludering att ladda ner. Faktabladet finns även på engelska, arli, kale, lovari, kelderash och resanderomani.

Läs mer här: http://www.regeringen.se/informationsmaterial/2016/10/regeringens-strategi-for-romsk-inkludering/

Alice Bah Kuhnke uppmärksammar Förintelsens minnesdag

Den 26-27 januari besöker Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke Göteborg, bland annat för att delta i en minnesceremoni i Domkyrkan i Göteborg för att hedra offren för Förintelsen i samband med den officiella minnesdagen. Statsrådet kommer också att träffa politiker, tjänstemän och företrädare för romer i den före detta pilotkommunen Göteborg för att prata om romsk inkludering och romers rättigheter.

Kommissionen mot antiziganisms slutbetänkande har remissbehandlats

Kommissionen mot antiziganisms slutbetänkande med rekommendationer och förslag på åtgärder och metoder för att motverka och förebygga antiziganism har remissbehandlats. Det innebär att myndigheter, romska organisationer och andra aktörer har fått möjlighet att lämna synpunkter på Kommissionens förslag. Sista datum för att lämna synpunkter var den 15 december. Samtliga remissvar finns på regeringens webbplats.

Läs mer här: http://www.regeringen.se/remisser/2016/09/remiss-sou-201644-kraftsamling-mot-antiziganism/

Nationell plan mot rasism och hatbrott

Den 24 november beslutade regeringen om en nationell plan mot rasism, liknande former av fientlighet och hatbrott. I planen uppmärksammas bl.a. antiziganismen och andra former av rasism i det svenska samhället.

Läs mer här: http://www.regeringen.se/informationsmaterial/2017/01/samlat-grepp-mot-rasism-och-hatbrott–nationell-plan-mot-rasism-liknande-former-av-fientlighet-och-hatbrott/

Övrigt

Eftersom Regeringskansliet har fått frågor om den webbplats som presenterar en ny ”romernas ombudsman” vill vi vara tydliga med att detta inte är någon statlig myndighet och att varken regeringen eller Regeringskansliet är involverade i webbplatsen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s